Sa prvom kišom, maglom i temperaturama zbog kojih večeri provodimo kući, donosim vam ultimativni comfort food recept. #NemaNaČemu

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci:

– 250 ml mlijeka

– 1 kvasac

– 530 gr brašna

– 2 jajeta

– 80 gr šećera

– 75 gr putera

– 1/4 kafene kašike soli

– džem po želji ili Nutella za punjenje

Postupak pripreme:

Umutimo jaja. Dodamo ih u mlijeko i dodamo kvasac. Dodamo brašno, šećer i so. Mikserom miješamo smjesu, te dodamo omekšali puter. Tijesto će biti mekano i ljepljivo.

Prekrijemo prozirnom folijom i ostavimo preko noći u frižideru. 

Sutradan tijesto stavimo na pobrašnjenu radnu površinu i razdijelimo na dva dijela. 

Brioche formiramo stavljajući tijesto u kalupe za mafine. U sredinu smjese dodamo Nutellu ili džem po želji. Premažemo svaki brioche smjesom žumanceta i mlijeka. Ostavimo da ostoji 30 minuta. 

Pečemo na 180°C dok brioche ne porumene.

Divota, zar ne?!