S obzirom na varljivo proljeće i sunce koje stalno čekamo, a ono se negdje skriva, intenzivno sam poželjela nešto čokoladno, sočno i moćno! I tako je nastao ovaj brownie.

Tajni sastojak je Noccio puter od lješnjaka.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci:

čokoladna smjesa

– 85 g čokolade za kuhanje

– 110 g putera

– 200 g šećera

– 2 jajeta

– 1 čajna kašika ekstrakta vanilije

– 1/2 čajne kašike soli

– 85 g brašna

Noccio smjesa

– 90 g Noccio putera od lješnjaka

– 45 g šećera

– 1 jaje

– 1/4 čajne kašike ekstrakta vanilije

– prstohvat soli

 

– komadići čokolade za posipanje

Postupak pripreme:

Pećnicu zagrijemo na 175°C.

Pripremamo čokoladnu smjesu. Istopimo čokoladu i puter. Pomiješamo šećer, jedno po jedno jaje, esktrakt vanilije i so. Sjedinimo s čokoladom i puterom. Dodamo brašno.

Pripremamo svijetlu smjesu. Pomiješamo sve sastojke dok se ne sjedine.

U tepsiju promjera 20×20 cm stavimo papir a pečenje. Nanesemo čokoladnu smjesu, a zatim i Noccio smjesu. Nožem u obliku broja 8 promiješamo dvije smjese. Pospemo sa komadićima čokolade.

Pečemo 30 minuta.

Čokolada uveseljava svaki dan, zar ne?