Megi je mjesto gdje jedu domaći i gosti. Vrijeme je godišnjih odmora i ako idete u neku od susjednih država na odmor ili ljetujete na BiH obali, svi putevi vode preko Mostara. Ukoliko poput mene niste ljubitelj janjetine i restorana pored puta, onda je Megi pravo mjesto za vas.

U Megi-ju ima ponešto za svakog. Raspolažu sa mesnim i vegetarijanskim jelima, pastom, ribljim jelima, a i dječijim porcijama.

Podsjećam vas da je cilj gastronomadskih priča da budu “undercover”, tako da su fotografije s mobitela.

Ja sam vjerna nekoliko jela, ali omiljene su mi kozice na ražnjiću. Za razliku od brojnih restorana, u Megi-ju dobijete jako puno kozica i prilog rižu i salatu. Kozice su velike i svaki put kad sam probala bile su jednako ukusne.

Zanimljiva mi je i crna tjestenina sa piletinom, te tjestenina sa pršutom. Ono što je karakteristično za Megi jeste da su porcije velike, što će obradovati sve gurmane.

Minestrone supa je bogata povrćem i prava domaćinska. A ramstek vrhunski medium pečen i vrlo sočan. Salata sa puretinom je odličan izbor za vrući ljetni dan.

Zašto pet zlatnih kašika? Probala sam mnoga jela u Megi-ju i navraćam poprilično često. Nikad nisam imala zamjerku. Osoblje je jako ljubazno, a atmosfera prava domaćinska. Megi se nalazi u centru Mostara i istovremeno je lokalni, mahalski restoran, a s druge strane itekako ponudom zadovoljava i izbirljive. Već se radujem narednoj posjeti, a ako vas put nanese ili namjenski odete u Megi, javite mi svoje utiske.