Glavni sastojak izrealskog falafela jeste slanutak ili bob. Izmislili su ga egipatski beduini. Lako se i priprema i servira uz tahini umak. Falafel je odlična opcija bez obzira da li ste vegetarijanac ili ne, jer obiluje vlaknima, proteinima i folnom kiselinom.

Možete ga spremiti i sami, ali od nekoliko koje sam probala u Sarajevu, daleko najbolji je onaj u restoranu Bon Appétit.

Podsjećam vas da je cilj gastronomadskih priča da budu “undercover”, pa su fotografije s mobitela.

Glavni izazov kod pripreme falafela jeste da ne bude suh i da se ne raspada. S obzirom da je u Bon Appétit falafel u obliku burgera, u kombinaciji sa pecivom, taj izazov postaje još teži. Međutim, kuhar je to odlično savladao.

U Bon Appétit idemo često. Probali smo mnoga jela i sva su vrlo ukusna. Ovaj put smo uživali u salati sa feta sirom i brusketama sa hobotnicom. Sam restoran ima nekoliko stolova, tako da i intimna atmosfera doprinosi kućnom doživljaju.

Bez obzira da li ste za ručak ili večeru, falafel u Bon Appétit ne treba propustiti.