Ovi mafini su jedini i najbolji recept koji će vam ikad trebati. Možda ovu rečenicu često pročitate, ali s obzirom da sam napravila dosad oko 50 ovih mafina i svi su pojedeni, mislim da imam čvrste dokaze.

Jabuka još uvijek imam i toliko su sočne da mi je naprosto žao ne iskoristiti ih na sve moguće načine. Višnje sam dodala jer ta nota kiselosti savršeno odgovara.

Ova količina je za 24 mafina jer pojedete dva u 2 minute.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci:

– 300g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 2 kafene kašike cimeta

– 1 kafena kašika đumbira

– prstohvat soli

– 100 g istopljenog maslaca

– 240 ml mlijeka

– 2 jajeta

– 80 g smeđeg šećera

– 6 manjih jabuka

– 24 višnje

za posipanje

– 20 g smeđeg šećera

– 1 kafena kašika cimeta

Postupak pripreme:

Pomiješamo suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir i so. U drugoj posudi pomiješamo istopljen maslac, mlijeko, jaja i šećer.

Dvije smjese pomiješamo pjenjačom dok se ne sjedine. Jabuke očistimo i izrežemo na kockice. Kuhačom dodamo jabuke u smjesu.

Smjesu prebacimo u kalupe, pospemo sa mješavinom cimeta i šećera i pečemo 25 minuta na 190°C.

Izazivam vas: pokušajte pojesti samo jedan!