S obzirom da je nar u sezoni, neki dan sam ga kupila. Razmišljala sam kako ga još mogu iskoristiti. Otvorivši kuhinjski ormarić ugledala sam ove kalupe, koje sam skoro pa zaboravila.

Počela sam dodavati sastojke u posudu i za čas posla dobila ove ukusne zalogaje, sa narom kao zvijezdom.

Vrijeme pripreme: 35 minuta

Sastojci:

– 300g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 1 kafena kašika đumbira

– prstohvat soli

– 100 g istopljenog maslaca

– 240 ml mlijeka

– 2 jajeta

– 80 g šećera

– 1 nar

Postupak pripreme:

Nar očistimo i ostavimo u posudu sa strane.

Pomiješamo suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, đumbir i so. U drugoj posudi pomiješamo istopljen maslac, mlijeko, jaja i šećer.

Dvije smjese pomiješamo pjenjačom dok se ne sjedine. Kuhačom dodamo sjemenke nara u smjesu.

Smjesu prebacimo u kalupe i pečemo 25 minuta na 190°C. Ukoliko nemate ovakve kalupe, poslužit će i kalupi za mafine.

I to je to! Sa malo sastojaka i vremena dobijete odličnu užinu.