Ovim mafinima naziv sve govori. Naime, pravila sam bademovo mlijeko (za koje više detalja imate na Instagram stories) i s obzirom da je bilo dosta ostataka u vidu badema, razmišljala sam kako da ih iskoristim. Upotrijebila sam sastojke koje sam imala u kuhinji, začinila sa kašikom Nutelle i dobila ove divotice.

Pri pravljenju sam se poslužila sjajnim proizvodima iz Bione.

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Sastojci:

– 160 g mljevenih badema

– 150 ml bademovog mlijeka

– 1 supena kašika chia sjemenki

– 1 supena kašika mljevenog lana

– 100 g pšeničnih klica

– 50 g šećera

– 1 jaje

– 1 čajna kašika praška za pecivo

– 1/4 čajne kašike sode bikarbone

– 30 g putera

– 1 čajna kašika ekstrakta vanilije

– 8 čajnih kašika Nutelle

Postupak pripreme:

Vrlo jednostavno: sve sastojke pomiješamo u posudi i umutimo pjenjačom dok ne dobijemo ujednačenu smjesu.

U silikonske kalupe za mafine stavimo dio smjese, zatim kašiku Nutelle i nanesemo kašiku smjese.

Mafini se peku u pećnici zagrijanoj na 180°C, 15 minuta.

Mafine poslužite uz kafu sa bademovim mlijekom i marshmallows.. njam!