Priča ovog kuglofa je  najčešća priča u svakom kućanstvu.

“Je li ima nešto slatko?”

“Nema.”

“Ja bih kuglof.”

“Može.”

Nakon 10 minuta pripreme i 35 minuta pečenja, preukusan kuglof. Bez šećera i bez glutena. Inspiracija je recept sa bloga ElaVegan.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci:

– 200 g zobenih pahuljica

– 70 g badema

– 1 1/2 čajna kašika praška za pecivo

– 1/4 čajne kašike soli

– 60 g čokoladnih komadića

– 2 supene kašike meda

– 180 ml mlijeka

– 2 zrele banane

– 1 čajna kašika ekstrakta vanilije

Postupak pripreme:

Zobene pahuljice sametljite u blenderu, tako da dobijete brašno.

Bademe također sameljite da dobijete bademovo brašno.

U posudi pomiješajte suhe sastojke: samljevene zobene pahuljice, bademe, so, prašak za pecivo.

U blender ubacite banane, ekstrakt vanilije, mlijeko i med.

Dvije smjese pomiješajte kuhačom i dodajte komadiće čokolade.

Kalup za kuglof premažite maslacem i ulijte smjesu. Pecite kuglof na 180°C, 35 minuta.

Pitala sam vas na Instagramu, hoćemo li više zdravih recepata ili svega. E ovo je jedan zdravi, a preukusni recept.